08/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Bağyan Feministival 9–10–11 Nisan tarihlerinde İ

Yepyeni Festival: Bağyan Feministival Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bağyan Feministival 9–10–11 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Bütün biseksüel, heteroseksüel, lezbiyen, trans kadınlar ve trans erkekler için düzenlenen festivalde çeşitli atölye çalışmaları yapılacak.
 
“Festivaller, dertleri, söyleyecek sözleri olan insanlar için bir buluşma, üretim, paylaşım, diyalog ortamı yaratıyorsa, neden feminizm için yapılmasın? Ve neden kafalarımızdaki birçok politik soruyu eğlenerek, farklı bakış açılarını birleştirerek yaratıcılığa dönüştürmeyelim?”
Bağyan Feministival, 9-10-11 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Ataerkilliği, cinsiyetçiliği, militarizmi, kapitalizmi, heteroseksizmi, ırkçılık ve milliyetçiliği, insanın doğa üzerindeki egemenliğini ve diğer tüm toplumsal iktidar ilişkilerini sorgulayan ve eleştiren feministival, bütün biseksüel, heteroseksüel, lezbiyen, trans kadınlar ve trans erkekler için düzenleniyor.
 
Festival kapsamında düzenlenecek atölyeler şöyle:
— Yaratıcı eylem atölyesi: asi palyaço ordusu, sokak işgali, stencil, feminist argo/küfür, müdahale performanslar, feminizm güncel sorunlar forumu
— Teknoloji: photoshop, blogging, yeniden seslendirme atölyesi, fotoğraf atölyesi
— Ekoloji: geri dönüştürülmüş yemek, takas havuzu / modifiye kostüm, dikiş/nakış/örgü, doğal deterjan yapımı/şehirde ekolojik yaşam, kumaş ped
— Beden: yoga, dans, performans hazırlığı
 
“Festival organizasyonuna kalkıştığımızdan andan itibaren bize öncülük eden tek şey çeşitli kadınlık deneyimlerimiz oldu. Birlikte bize dayatılan rolleri reddediyor ve eğlenerek dayanışmanın bizi çoğaltacağına inanıyoruz” diyor organizatörler. Ayrıca katılımcıların çocukları için de festival boyunca oyun grupları organize edilecek.
 
* Ayrıntılı bilgi için: http://bagyanfest.blogspot.com/
 

Etiketler: kadın
İstihdam