27/06/2009 | Yazar: Barış Sulu

Press Now desteğiyle düzenlene eğitime İstanbul'da ikamet eden muhabir ve muhabir adayları katıldı.

Press Now desteğiyle düzenlene eğitime İstanbul'da ikamet eden muhabir ve muhabir adayları katıldı. Ali Erol, İdil Engindeniz, Bawer Çakır ve Emine Özcan katılımcılara Kaos GL dergisinin serüveni, haber okuma, haber yazımı üzerine bilgi verdi.

Kaos GL dergisi ve web sayfasının Press Now’ın katkılarıyla düzenlediği “Yerel Gey ve Lezbiyen Muhabir Ağı” eğitimlerinin 4.sü 20 Haziran 2009 İstanbul'da gerçekleşti.

TMMOB MMO'da gerçekleşen eğitimde Kaos GL'den Ali Erol, Galatasaray Üniversitesi'nden İdil Engindeniz, Bianet'in muhabirlerinden Bawer Çakır ve Emine Özcan sunumlar yaptı. Eğitime İstanbul'da ikamet eden Kaos GL gönüllüleri katıldı.

Ali Erol genel olarak Kaos GL Dergisinin 15. senesinde hem dergi olarak devam edebilmesi ve kaosgl.org sitesinin haber sitesine evrilmesinin üzerinde dururken İdil Engindeniz haber okuma teknikleri, LGBTT haberlerinin yazılı basında ne şekilde sunulduğu, çoğunlukla olumsuz ve ayrımcı bir dil kullanmanın nasıl önüne geçilebileceği, kendi alternatif medyamızı yaratırken nelere dikkat etmeliyiz başlıklarını tartışmaya açtı.

Bawer Çakır ve Emine Özcan haber yazma teknikleri, habere nasıl ulaşılır, haber nerededir, neler haberdir, nasıl haber yapıyoruz, haber yazarken ne tür bir dil kullanmalıyız gibi soruların yanıtlarını verdi.

interaktif bir ortamda gerçekleşen eğitim yaklaşık 4 saat sürdü.



Etiketler: medya
nefret