12/02/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Yerel seçimlerde İstanbul’dan belediye meclisi adayı olan LGBTİ’ler 16 Şubat Pazar saat 16.00’da Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde buluşuyor.

Yerel Seçimlerde Aday LGBTİ’ler Kendilerini Anlatıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yerel seçimlerde İstanbul’dan belediye meclisi adayı olan LGBTİ’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde buluşarak LGBTİ toplumunun sorularını yanıtlıyor. Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy’den adayların kendilerini tanıtacağı etkinlik, 16 Şubat Pazar günü saat 16.00’da Lambdaistanbul Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
Etkinlik tanıtım metninde ise şu ifadeler yer aldı: “Toplum eşcinsellere/translara hazır mı? Eşcinsel, transeksüel aday olur mu? Tartışmaları sürerken toplumu bilmiyoruz ama biz seçimlere hazırız, toplum da kendini hazırlasın diyen bir grup arkadaşımız önümüzdeki yerel seçimlere girme kararı aldı.”
 
İstanbul’dan LGBTİ adaylar
Trans aktivist Şevval Kılıç Şişli’de; Hevî LGBTİ üyesi Asya Özgür Kadıköy’de; İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği aktivisti Ebru Kırancı Beyoğlu’nda Halkların Demokratik Partisi (HDP) listelerinden belediye meclis adayı oldu.

Sosyal Politikalar Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Derneği’nden (SpoD) Sedef Çakmak Beşiktaş’ta; Lambdaistanbul LGBTİ Derneği'nden Boysan Yakar Şişli’de; Çelik Özdemir ise Beyoğlu’nda CHP listelerinden belediye meclisi aday adaylıklarını açıkladı. CHP henüz kesinleşen belediye meclis adaylarını açıklamadı. 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam