26/10/2016 | Yazar: Umut Güner

Af Örgütü insan hakları eğitimi kapsamında Mersin Akdeniz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kaos GL desteğiyle 11 belediyeden temsilciler LGBTİ haklarını tartıştı.

Yerel yönetim temsilcileri LGBTİ haklarını tartıştı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Af Örgütü insan hakları eğitimi kapsamında Mersin Akdeniz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kaos GL desteğiyle 11 belediyeden temsilciler LGBTİ haklarını tartıştı.

Uluslararası Af Örgütü İnsan Hakları Eğitim Programı kapsamında, Mersin Akdeniz Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Kaos GL’nin destekleriyle, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadele ve çalışma hakkı” temalı buluşma 22-23 Ekim tarihlerinde Mersin Silifke’de gerçekleşti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çınar Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Halfeti Belediyesi, Bozova Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Kayapınar Belediyesi, İzmir Konak Belediyesi, Bursa Nilüfer Belediyesi ve Şişli Belediyesi’nden isimler katıldı.

İnsan hakları eğitimi, Mehmet Onur Yılmaz’ın açılış konuşması ile başladı:

“Mersin Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Uluslararası Af Örgütü insan hakları eğitimi programı 2005 yılından beri aktif bir program. LGBTİ’lere yönelik ayrımcılık insan hakları meselesinin temel gündemlerinden biri olmalıdır. LGBTİ’lerin çalışma hakkı kapsamında yerel yönetimde neler yapılabilir sorusuna birlikte yanıt bulmaya çalışacağız.”

Nalan Akpınar Uluslararası Af Örgütü’nün çalışmaları hakkında bilgi verdi, “Her insan hakkı ihlalinin bütün insanları ilgilendirdiğini düşünüyoruz. 7 milyondan fazla destekçimiz ile insan haklarını savunmaya çalışıyoruz” dedi.

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliği neden gittikçe derinleşiyor?”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise şöyle konuştu:

“Biz Akdeniz Belediyesi olarak burada bulunmaktan memnunuz. Temel insan haklarına en çok ihtiyaç olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. 3. kuşak haklarını konuşmamız engelleniyor, darbe üzerine darbe yaşanıyor. Temel insan haklarına yönelik eğitimler artık hem kıymetli, hem önemli, hem de öncelikli. Türkiye’deki siyasi süreçlerden bağımsız değiliz. Bunu görerek hareket etmemiz gerekir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini kendi yerelimizden başlayarak nasıl sonlandırabileceğimizi, neler yaptığımızı kendimize sormamız lazım. Bu eşitsizlik neden gittikçe derinleşiyor? İnsan haklarının, toplumsal cinsiyet mücadelesinin geliştiği zikir ve fikir birliğini yapabildiğimiz oranda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.”

Eğitim programının devamında Kaos GL Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Melek Göregenli ile ayrımcılık ve homofobinin LGBTİ’lere ve yerel yönetimler üzerinden nasıl yansıdığı tartışıldı. İlk günün akşamında Esmeray’ın Cadının Bohçası oyunu belediye çalışanları ile buluştu.

İkinci gün ise Kaos GL’den Ali Erol ve Remzi Altunpolat’ın katılımı ile çalışma hayatında LGBTİ’lerin maruz kaldığı sorunlar ele alındı. İkinci günün son oturumunda İzmir Konak, İstanbul Şişli ve Bursa Nilüfer Belediyesi LGBTİ alanında çalışmalarını paylaştı.  


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam