20/04/2007 | Yazar: Ozan Gezmiş

Kaos GL’nin düzenlediği Yerel Gey-Lezbiyen Muhabir Ağı Projesi’nin eğitimi 14–15 Nisan 2007 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti.

Yerelden zafere ilk adım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Kaos GL’nin düzenlediği Yerel Gey-Lezbiyen Muhabir Ağı Projesi’nin eğitimi 14–15 Nisan 2007 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti. Eskişehir muhabirimiz Ozan Gezmiş'in izlenimleri.

Kaos GL’nin düzenlediği Yerel Gey-Lezbiyen Muhabir Ağı Projesi’nin eğitimi 14–15 Nisan 2007 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti. Birçok ilden katılımcıların iştirakiyle gerçekleştirilen eğitimlerle muhabir adayları verimli ve dolu dolu iki gün geçirdiler.


*Aksu Bora

İlk gün, muhabir adayları Radikal gazetesinden Tuğrul Eryılmaz’ın gazetecilik tecrübesi ve bilgi birikiminden yararlanma fırsatı buldular. Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) Uzmanı Aksu Bora’nın konuşmasıyla ‘Yaygın Medya, Cinsiyetçilik, Toplumsal Cinsiyet’’ ve İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) Genel Koordinatörü Feray Salman’ın sunumuyla da haberde insan hakları ve hak temelli yaklaşımın nasıl gözetileceği hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

İkinci gün Uçan Süpürge editörü Selen Doğan’la birlikte yapılan atölye çalışmasıyla haber yazmanın güçlükleriyle nasıl baş edileceğini öğrenen muhabir adayları haber pratikleri üzerinden haber oluşturma becerisi geliştirmeye çalıştılar.


*Jonas Hansson

Kom Ut’un yazarlarından Jonas Hansson ve proje koordinatörü Mathilda Piehl yayıncılık deneyimlerini aktarırken İsveç’te LGBT haklarının hangi süreçlerle elde edildiğini ve RFSL’nin bu zaferdeki rolünü anlattılar.

Ayrıca Ali Erol ve Uğur Yüksel’in Kaos GL’de dergicilik anlayışı üzerinden yola çıkarak verdikleri pratik bilgilerle muhabir adayları iki günlük yoğun eğitimlerini tamamlamış oldular. Genel olarak verimli ve yapıcı olan eğitim habercilikte yerelden zafere ilk adımı oluşturması açısından da önemliydi.

*Konuyla ilgili haberler:

[[Kaos GL’den yerel gey-lezbiyen muhabir ağı eğitimi]]

[[Yerel gey-lezbiyen muhabir adayları Ankara’da]]



Etiketler: medya
İstihdam