18/09/2015 | Yazar: Semih Deniz

İzmirliler, Müzisyenler Derneği’nin çağrısıyla yeryüzü sofrasında mültecilerle buluştu.

Yeryüzü sofrası mültecilerle buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İzmirliler, Müzisyenler Derneği’nin çağrısıyla yeryüzü sofrasında mültecilerle buluştu.

İzmir; Suriye’de yaşanılan iç savaş nedeniyle yaşadıkları terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, yoğunluklu olarak göç ettikleri illerin başında geliyor. Konak-Basmane’ye yerleşenlerin dışında bahçelerde, parklarda ve kordonda yüzlerce insan yaşıyor.

İzmir Müzisyenler Derneği’nin çağrısıyla Konak İskelesi’nde bir araya gelenler Yeryüzü Sofrası’nda mültecilerle buluştu.

İzmir Müzisyenler Derneği’nden Gül şöyle konuştu:

“İkincisini düzenlediğimiz yeryüzü sofrası, sokaklarda yaşayan mültecilerle dayanışma fikri ile ortaya çıktı. Zor şartlar altında yaşamaya çalışan mültecilerle bu etkinlikler sayesinde ulaşıp soframızı büyütmek istiyoruz. Daha sonraki günlerde sokak sokak dolaşıp gıda, kıyafet dağıtımı olarak düşündüğümüz program dayanışma ile şekillenecek.”

Bornova Büyük Park Takas Pazarı Gönüllüsü Beniz ise çalışmalarını şöyle anlattı:

“İki aydır takas pazarında biriktirdiğimiz kıyafetleri, sokakta yaşayan ihtiyaç sahibi mültecilere ulaştırmak için bu etkinliğe katıldık. Genel olarak kazak, mont gibi kışlık kıyafet ve bebek kıyafetlerine ihtiyaç duyulduğu için bu malzemelere öncelik verdik.”

Yeryüzü Sofrası bayramdan önce ve bayram sürecinde tekrar gerçekleştirilecek. İhtiyaç listesi ve detaylı bilgilendirme için İzmir Müzisyenler Derneği’ne ulaşılabilir.


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam