28/02/2019 | Yazar: Kaos GL

Yoğurtçu Kadın Forumu’nun Çarşamba buluşmalarına 27 Şubat günü Kaos GL Derneği’nden Aylime Aslı Demir katıldı.

Yoğurtçu Parkı’nda queer teorinin düşünsel kaynakları konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yoğurtçu Kadın Forumu’nun Çarşamba buluşmalarına 27 Şubat günü Kaos GL Derneği’nden Aylime Aslı Demir katıldı.

Her Çarşamba Yoğurtçu Kadın Forumu’nda bir araya gelen kadınların 27 Şubat Çarşamba günü düzenledikleri toplantıya Kaos GL Derneği Akademik ve Kültürel Çalışmalar koordinatörü Aylime Aslı Demir katıldı.

“Queer teorinin düşünsel kaynakları” başlıklı etkinlikte cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve arzu arasında kurulan normatif ilişki ele alındı ve herhangi bir “doğal” cinselliğin imkânsızlığı ile “erkek” ve “kadın” gibi sorunsuz görünen kavramlar sorgulandı.  Özcü ve inşacı yaklaşımların cinselliği ele alıştaki farklılaşmalarının cinsel özgürlükçü söylemler için ne tür potansiyelleri olabileceği tartışıldı. İnşacı yaklaşımlar içinde değerlendirilebilecek M. Foucault, Valerie TraubAlan Bray, John D’Emilio gibi düşünürlerin “eşcinselliğin ve aynı zamanda heteroseksüelliğin icadı” üzerine fikirleri ve özcü yaklaşımlar içerisinde değerlendirilebilecek metinler ele alındı.

Farklı tarihsel koşullarda, farklı bilgi ve teori modelleriyle gelişen politik stratejilerin karşılaştırmalı olarak ele alındığı ikinci bölümde homofil hareketler, eşcinsel özgürleşme hareketleri ve queer hareketlerin üretimleri, söylemleri ve örgütlenme modelleri tartışıldı.

İlgili haber:

Queer teorinin düşünsel kaynakları Yoğurtçu Kadın Forumu’nda

 


Etiketler: yaşam
İstihdam