05/03/2019 | Yazar: Kaos GL

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’nin durdurulmasının ardından “LGBTİ gibi açılımlarla bir ilgimiz olamaz” dedi.

YÖK Başkanı: “LGBTİ gibi açılımlarla ilgimiz olamaz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’nin durdurulmasının ardından “LGBTİ gibi açılımlarla bir ilgimiz olamaz” dedi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, 24 Şubat tarihinde Yüksek Öğrenim Kurumu’nun Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ni durdurmasını eleştiren “YÖK, kadınlara taciz ve erkek değer” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bu yazı üzerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yazıyla ilgili görüşlerini Bursalı’ya iletti. Bursalı, 26 Şubat tarihli yazısının sonuna not olarak Saraç’ın ilettiklerini ekledi.

Bu nota göre Saraç, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kavramı üzerinde toplumsal bir uzlaşma olmadığını ve ayrışma yarattığını” gözlemlediklerini, kavramların uzlaştırıcı olması gerektiğini belirterek “2016’da açıklanan içeriğe tamamen sadığız. Amacımız, akademi dünyamızda kadınlara yönelik taciz, istismar, şiddet gibi baskılara son vermek ve akademide kadın görünürlüğünü arttırmaktır. Bu konuda hiçbir tereddütümüz yok. LGBTİ gibi açılımlarla da bir ilgimiz olamaz” dedi.

İlgili haber

YÖK, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ni durdurdu


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam