14/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği’nde çalışan kadınların, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çeşitliliğini anaakımlaştırmayı hedeflediği Kadın Kampı’ndan: “Durmayalım, yolumuz uzun.”

Yolumuz uzun… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nde çalışan kadınların, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çeşitliliğini anaakımlaştırmayı hedeflediği Kadın Kampı’ndan: “Durmayalım, yolumuz uzun.”

Fotoğraf: Seçin Tuncel

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve çeşitliliğini anaakımlaştırmayı hedefleyen Kaos GL Derneği’nde çalışan kadınlar, bu amaçla düzenledikleri Kadın Kampı’nda bir araya geldi.

Akademik ve Kültürel Etkinlikler Programı’nda çalışan kadınların hazırladığı bir çalışma programı ile Derneğin farklı birimlerindeki kadınlar 8-11 Haziran tarihlerinde Fethiye’nin Kabak Koyu’ndaki Lilith Camping’de buluştu.

Kaos GL kadınları kampta, Derneğin kurumsal işleyişinde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için ‘neler yapabiliriz’ sorusuna yanıt aradı. Kampta ayrıca LGBTİ+ hareketin içinde kadın görünürlüğü ile hareketin içinde kadınlara yönelik üretilen politikalar da ele alındı.

Kaos Kadın Koordinasyonu her ay buluşacak

Türkiye’deki anti-demokratik gelişmelerin lezbiyen, biseksüel ve trans kadınların mücadelesini nasıl etkilediğinin de tartışıldığı kampta, Dernek çalışanı kadınlardan oluşan Kaos Kadın Koordinasyonu’nun her ay bir araya gelerek, ulusal-uluslararası düzlemde toplumsal cinsiyet eşitliği ile LGBTİ+ hakları bağlamında politika üretmesi kararlaştırıldı.

Kapanış toplantısında kampı değerlendiren kadınlar hem hareketin içinde hem de genel politik düzlemde toplumsal cinsiyet eşitliği ve çeşitliliği adına daha çok ve bir arada mücadele edeceklerini vurguladı. Kaos kadınları eşitlik mücadelesinde Can Kazaz’ın Kırlangıçlar Gibi şarkısından ithafla, “yolumuz uzun” dedi ve bu yolda yalnız olmadıklarını hatırlattı: “…durmayalım, kırlangıçlar gibi, yolumuz uzun, kırlangıçlar gibi...”

İlgili haber:

Kaos GL’de artık regl izni var!

 


Etiketler: kadın
İstihdam