19/10/2019 | Yazar: Aslı Alpar

“LGBTİQ+’ların Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Özgürlüğü” Avukat Güzin Tanyeri temel hakların kullanımında barolar ve sivil toplum ilişkisini aktardı.

“Yolumuzun kesiştiği her noktada sivil toplumla birlikte çalışmaktan mutluyuz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi ve Kaos GL Derneği’nin düzenlediği “LGBTİQ+’ların Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Özgürlüğü” çalıştayının dördüncü konuşmacısı LGBTİQ+ Hakları Merkezi’nin Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Güzin Tanyeri oldu.

Av. Güzin Tanyeri sivil toplum ve baro işbirliği üzerine konuştu. Konuşmasına LGBTİQ+ Hakları Merkezi’nin kurulma süreci ve bir yıllık çalışması hakkında bilgi vererek başlayan Av Tanyeri, Baro’da “eril dilden kurtulmak”, “önyargıyı yıkmak” gibi başlıklarla eğitimler düzenlediklerini söyledi.

“Bu eğitimlerde Kaos GL’den ve aynı zamanda merkez üyemiz de olan Av. Hayriye Kara eğitimlerimize destek verdi” diyen Tanyeri Kırımızı Şemsiye ile de çalıştıklarını belirtti.

Raporlamaya dair

Dava takibi ve raporlama da yaptıklarına dikkat çeken Av. Tanyeri, “Çoğunlukla da toplumda infial yaratan davaları takip ediyoruz. Çoğunda müdahil olma talebimiz reddediliyor bu durumda da gözlemci olarak katılıp raporlama yapıyoruz. Basın açıklamaları da gündeme geliyor. ODTÜ’de gözaltına alınan öğrencilerle ilgili davayı takip etme konusunda merkezimizin başvurusu oldu. Henüz kararı çıkmadı ama olumlu karşılanacağını düşünüyoruz” dedi.

yolumuzun-kesistigi-her-noktada-sivil-toplumla-birlikte-calismaktan-mutluyuz-1

Av. Tanyeri sözlerini şöyle sona erdirdi: “Sivil Toplum Kuruluşları çok büyük bir güç. Bilgilendirme, farkındalık yaratma anlamında önemi yadsınamaz. Bizler de yolumuzun kesiştiği her noktada birlikte çalışmaktan mutluyuz.”

Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi ve Kaos GL Derneği’nin düzenlediği “LGBTİQ+’ların Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Özgürlüğü” çalıştayı “Birlikte neler yapabiliriz” sorusuna yanıt arayan forumun ardından sona erdi. 


Etiketler: insan hakları
İstihdam