25/12/2018 | Yazar: Kaos GL

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun’u evinde, darp edip, bıçaklayarak öldüren Osman A.’nın müebbetle yargılandığı son duruşmada savcı sanığa “haksız tahrik” indirimi istedi.

Yönetmen Uzun’un katiline “haksız tahrik” indirimi istendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun’u evinde, darp edip, bıçaklayarak öldüren Osman A.’nın müebbetle yargılandığı son duruşmada savcı sanığa “haksız tahrik” indirimi istedi.

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun’u 10 Aralık 2017’de evinde, beyzbol sopası ile darp edip, bıçaklayarak öldüren Osman A.’nın 24 Aralık’ta görülen son duruşmasında savcı sanığa “haksız tahrik” indirimi yapılmasını istedi.

Uzun’un katili Osman A.’nın “canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 24 Aralık’ta görülen duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı.

Deliller yetersizmiş

Mütalaada sanık hakkında iddianamede istenen “canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan yeterli delil bulunamadığı, sanığın maktulü öldürdükten sonra eşyalarını alıp götürmesinin “nitelik yağma” değil “nitelikli hırsızlık” suçunu oluşturduğu belirtiliyor.

Mütalaada, Osman A.’nın “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla, “nitelikli hırsızlık” suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Sanık avukatı, mütalaaya katılmadığını belirtti ve esasa ilişkin son savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun 10 Aralık 2017’de evinde beyzbol sopası ile darp edilip, bıçaklanarak öldürüldü. İhbar üzerine Uzun’un adresine giden ekipler yönetmenin öldürüldüğünü, cep telefonu ve cüzdanın alınmış olduğunu, otomobilinin yerinde olmadığını gördü.

Uzun’u, yönetmenliğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol alan Osman A.’nın öldürdüğü belirlendi. Cinayetin ardından polis merkezine giderek teslim olan Osman A. ifadesinde, “Mustafa Kemal Uzun’un yönetmenliğini yaptığı bir dizide figüran olarak rol alıyorum. Dün öğle saatlerinde Mecidiyeköy’de bir kafede Mustafa Kemal Uzun ile buluştuk. Burada biraz sohbet ettikten sonra Şile’ye gittik. Burada da bir kafeye oturduk, çay kahve içtik. Sonra bir balık restoranında yemek yedik. Daha sonra Uzun’un evine geçtik. Burada alkol aldık. Sohbet sırasında aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelendim, bıçakladım, daha sonra da beyzbol sopasıyla başına vurdum” dedi. Osman A.’nın polisteki ifadesinde yönetmenin kendisine rol vereceğini vaad ettiğini anlattığı ve "Rol almak için onun her dediğini yaptım" dediği de öğrenildi.

Sosyal medyada, yönetmen Uzun'un katlinin, homofobik nefret cinayeti olduğuna dair değerlendirmeler paylaşıldı.

İlgili haberler:

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun öldürüldü

Yönetmen Uzun’un katli, homofobik nefret cinayeti mi?

‘LGBTİ’ler evlerinde dahi güvenli değil

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam