03/07/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

YouTube, reklam politikaları sebebiyle kısıtladığı LGBTQ içerikli videolar için özür diledi.

YouTube LGBTQ’lardan özür diledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

YouTube, reklam politikaları sebebiyle kısıtladığı LGBTQ içerikli videolar için özür diledi.

Video merkezi hâline gelen YouTube’un “kısıtlı mod” özelliği bir nevi “aile filtresi” olarak kullanılarak, platformun prosedürleri gereği “sakıncalı” bulunan içerikleri gizliyor. Kısıtlı modun, özellikle çocukların eriştiği hesaplar tarafından yaygın kullanıldığı iddia ediliyor.

Ancak “kısıtlı mod” LGBTİ+ içerikli videoları gizleyerek aynı zamanda bir görünmezliğe de sebep oluyor. Modun açık ve kapalı hâlinde görünür içeriklerin nasıl değiştiğini daha önce şurada incelemiştik.

LGBTİ+’ların videolarını gizlediği için uzun süredir eleştirilen video platformu YouTube, geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabından yayınlanan bir flood ile özür diledi. Reklam ve gelir politikalarını gözetmeye çalışırken LGBTQ’ların yaşadığı hayal kırıklığı için “Bu adaletsizliği ortadan kaldırmak için çalışacağız” dedi.

Sizinle çalışmaya kararlıyız

YouTube’un yayınladığı özür metni şöyle:

“Onur Ayı’nın son gününde LGBTQ topluluğuna seslenmek istedik. Platformumuzdaki LGBTQ seslerden ve bu seslerin gençlerin hayatında oynadığı önemli rolden dolayı büyük bir onur duyuyoruz. Ancak, LGBTQ topluluğunu uygunsuz reklamlar ve gelir politikamızı nasıl uygulayacağımıza dair endişelerimiz ile hayal kırıklığına uğrattık. Üzgünüz ve daha iyisini yapmak istiyoruz. Politikalarımızı ihlal eden reklamlarla ilgili harekete geçtik ve uygulamalarımızı sıkılaştırıyoruz. Bu politikaların nasıl uygulandığına dair endişeler duyduğumuzda bunu ciddiye alır ve iyileştirme yoluna gideriz. LGBTQ topluluğunun, YouTube’da güvende, eşit, desteklendiğini ve hoş karşılandığını hissetmesi bizim için çok önemli. Yaptığınız iş oldukça değerli ve bu hakkı elde etmek için sizinle çalışmaya kararlıyız.”


Etiketler: medya
İstihdam