15/03/2019 | Yazar: Kaos GL

1920 Viyanası’nın klasik sessiz sinema dilini kuir feminist yorumla birleştiren “Zehirli Çiçek – Bir Yeraltı Senfonisi” 17. Filmmor’da gösterilecek.

“Zehirli Çiçek - Bir Yeraltı Senfonisi” bugün 17. Filmmor’da! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1920 Viyanası’nın klasik sessiz sinema dilini kuir feminist yorumla birleştiren “Zehirli Çiçek – Bir Yeraltı Senfonisi” 17. Filmmor’da gösterilecek.

1923 Viyanası, yeraltı dünyasının alacakaranlığında, ajan Carmilla V. Karnstein, bilimci Laurenzia Walpurga Hildburg Bingen ve ucube gösterileri aktristi Vladimirja von Silvanien; düşman ajanlar, vicdansız hayranlar ve varoluş trajedisiyle karşı karşıyadır. Alemci toplulukları, kuir yaşamları, radikal okuma grupları ve gizli laboratuvarları, “Doğal Olmayan Aktivitelerle Mücadele Dairesi”nin tehdidi altındadır. Üç kadın müttefik, bu baskıcı gözetim ile mücadele eder.

Klasik sessiz sinema dilini, 1920'lerdeki Viyana'nın radikal kuir feminist yorumuyla birleştiren; politik direniş, dayanışma ve güçlenmeyi kutlayan, hafif meşrep ve kuir bir film “Zehirli Çiçek – Bir Yer altı Senfonisi” bugün 19:30’da 17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali kapsamında İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Filmin yönetmenleri Sabine Jelinkova, Irene Schanda ve Flora Schanda filmden sonra izleyenlerle söyleşi gerçekleştirecek.

İlgili haberler:

17. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali geliyor!

Filmmor’un afişi çıktı!

Filmmor’un programı belli oldu


Etiketler: kültür sanat
nefret