28/01/2019 | Yazar: Kaos GL

8. Pembe Hayat KuirFest’te ilk defa verilen Zeliş Deniz Kuir Sinema ödülünü #Direnayol filminin yönetmeni Rüzgar Buşki aldı.

“Zeliş Deniz Kuir Sinema” ödülü Rüzgar Buşki’nin Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

8. Pembe Hayat KuirFest’te ilk defa verilen Zeliş Deniz Kuir Sinema ödülünü #Direnayol filminin yönetmeni Rüzgar Buşki aldı.

Bu yıl 25 - 27 Ocak tarihlerinde İstanbul’da sekizincisi düzenlenen Pembe Hayat KuirFest’te ilk defa verilen kuir sinema ödülünü Rüzgar Buşki aldı.

Ödülünü sanatçı Ayta Sözeri’den alan Buşki #Direnayol belgesel filminin yönetmeni ve aynı zamanda KuirFest’in bu yılki afişinin tasarımcısı.

Ödül, Zeliş Deniz adına

Pembe Hayat KuirFest sinema ödülünü, mücadelenin ortak bir zemini olan kuir sinemayı güçlendirmek, kuir sinemanın tarihine sahip çıkmak ve bu alanda emeği olanları görünür kılmak amacıyla veriyor.

Ödül 2015 yılında hayatını kaybeden LGBTİ+ aktivisti Zeliş Deniz adına verildi. Zeliş Deniz Kuir Sinema ödülü Rüzgar Buşki’ye sanatçı Ayta Sözeri tarafından takdim edildi.

Zeliş adına verilen bir diğer ödül

Kaos GL Derneği’nin 2016 yılında “Dert bende derman bende” temasıyla düzenlediği 11. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nda da Zeliş Deniz adına özel ödül verilmişti. Yarışmanın o yıl ki teması şöyle duyurulmuştu: “Kadınlardan kadınlara, kadınlardan kadınlar için öykülerin bu seneki teması geçtiğimiz eylül ayında kaybettiğimiz LGBTİ aktivisti Zeliş Deniz’in dediği gibi ‘Dert bende, Derman Bende’.”


Etiketler: kültür sanat
İstihdam