08/08/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Gastelerde LGBTİ gündeminde bugün bir söyleşi bir köşe yazısı yer alıyor.

Zenne’den Deniz Seki’ye gastelerde bugün Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gastelerde LGBTİ gündeminde bugün bir söyleşi bir köşe yazısı yer alıyor.

Gastelerde LGBTİ gündeminde bugün bir söyleşi bir köşe yazısı yer alıyor. Vatan Gazetesi’nin Zenne filminin oyuncularından Giovanni Arvaneh ile yaptığı söyleşi ve Akit Gazetesi’nden Mehtap Yılmaz’ın nefret söylemini Deniz Seki’den başlatıp LGBTİ’lere getirdiği yazısı.

“Zenne filmindeki rolümü hayatım boyunca unutamayacağım”

Vatan Gazetesi’nde bugün, Aziz Karataş’ın Zenne filminde Daniel Bert karakterini canlandıran Giovanni Arvaneh ile röportajı yer alıyor. Aziz Karataş, Arvaneh’e Zenne’deki rolünün kendisini zorlayıp, zorlamadığını soruyor. Arvaneh,  filmin eşcinsel töre cinayetini anlattığını, kendisinin oyuncu olduğunu ve verilen her rolü en iyi şekilde canlandıracağını ifade ediyor. “Çok duygusal anların yaşandığı sette iyi dostluklar kurduğum bir projeydi. Açıkçası toplum baskısından ve aile baskısından sıyrılmaya çalışan insanların öyküsüydü. Lakin hiçbir insanoğlu cinsel tercihinden dolayı ölmeyi hak etmiyor. Empati kurarak oynadığım bir roldü. Türkiye'de Altın Portakal ödül töreninde en iyi erkek oyuncu olarak aday gösterildiğim için oynadığım rol Daniel Bert'i hayatım boyunca unutamayacağım” sözleriyle yanıtlıyor Karataş’ı.

Röportajda “Tam bir Türk dostu” olarak tanıtılan Arvaneh’e sorulan bu soru Daniel Bert karakterinin eşcinsel karakterlerle kurduğu ilişki kastedilerek mi soruldu; düşündürücü…

Direksiyonu LGBTİ’lere kırmak!

Akit Gazetesi’nin köşe yazarı Mehtap Yılmaz, “Deniz Seki kahraman değil, bir zehir taciri” başlıklı yazısında Seki’nin tahliye edilmesine karşı çıkıyor ve sanatçının LGBT reklamı yapan çevreler (!) tarafından yüceltildiğini ileri sürüyor. Yılmaz, Deniz Seki hakkında şöyle yazıyor: “Bizim medyadaki sevindirikliğe bakıyorum da... Acaba bu sadece sorumsuzluk mu? Yoksa maksatlı mı yapılıyor bunlar? Bol bol LGBT reklamı yapan çevreler tarafından, şimdi de zehir tacirleri mi göklere çıkarılıyor?”

Seki için “kokain bağımlısı”, “zehir taciri” gibi ifadeler kullanan Mehtap Yılmaz, direksiyonu LGBTİ’lerin üzerine kırıyor. Nefret şarampolüne yuvarlanıyor.


Etiketler: medya
İstihdam