27/04/2015 | Yazar: Ozan Uğur

ZeugMadi LGBT, LGBTİ haklarını savunacağını seçim beyannamesinde ilan eden HDP’yi 2015 genel seçimlerinde destekleyeceğini açıkladı.

ZeugMadi LGBT, LGBTİ haklarını savunacağını seçim beyannamesinde ilan eden HDP’yi 2015 genel seçimlerinde destekleyeceğini açıkladı.
 
Gaziantep’te faaliyet yürüten ZeugMadi LGBT oluşumu geçen sene olduğu gibi bu sene de bir piknik düzenledi. Burç Ormanı’nda gerçekleştirilen piknikte homofobi ve transfobi karşıtları buluştu. Buluşmaya Gaziantep’te bulunan Ba(ğ)zı Üniversiteliler ekibinden de katılım gerçekleşti. Oyunlarla, halaylarla ve eğlenceli sohbetlerle geçen piknikte hem yeni insanlarla tanışıldı hem de ZeugMadi LGBT aktivistleri oluşum olarak ülke gündemine ve LGBTİ siyasetine dair değerlendirmeler ve basın açıklaması yaptılar.
 
ZeugMadi LGBT oluşumu basın açıklamasında genel seçimlerde HDP’yi destekleyeceğini açıkladı. Herhangi bir partiye bağlı olmadan çalışmalarına devam edeceklerini belirten ZeugMadi aktivistleri bunun sadece genel seçimlere dönük bir tavır olduğunu belirttiler. ZeugMadi LGBT’nin genel seçimlere yönelik hazırladığı çağrı metninin tamamı şöyle:
 
Bizler Antepli LGBTİ’leriz!
 
“2015 Genel Seçimleri öncesi birçok siyasi parti bir çok vaat ile alanlara çıkmaya başladı. ZeugMadi LGBT olarak bizler önce bütün partilerin seçim politikalarını açıklamasını bekledik. Beklediğimize değdi. Bu topraklarda yıllardır verilen LGBT mücadelesinin en yeni üyelerinden olarak Lezbiyenlere, Geylere, Biseksüellere, Translara ve İntersekslere yönelik vaatler bizi onurlandırdı. Her sene onurumuz için yaptığımız yürüyüşler ve etkinlikler nihayet sonuç veriyor. Yerel seçimlerden sonra genel seçimlerde de LGBTİ adayları görüyoruz. Seçilmeseler bile açık kimlikli adayları görmek de bizleri heyecanlandırıyor. Bugün bizler bir LGBT örgütü olarak asla tek meseleyi LGBTİ meselesi olarak görmüyoruz. Hareketimizin yıllardır tekrarladığı gibi bizler “Ya hep beraber ya hiç birimiz!” diyoruz. İşte bu nedenle hiç bir siyasi partiye aidiyetimiz olmadan sürdüğümüz mücadelemizi daha da güçlendirebilmek adına oylarımızı gökkuşağından yana kullanmaya çağırıyoruz. Bilindiği üzere bugüne kadar açıklanan seçim beyannamelerinin tamamı göz önüne alındığında hem LGBTİ’lerin hem de tüm hak mücadelesi veren alanların taleplerini karşılayan tek beyanname Halkların Demokratik Partisi’ne ait. Seçimden sonra bağımsız tavrımızı sürdüreceğimizi bir kez daha hatırlatarak başta LGBTİ’ler olmak üzere hak mücadelesi yürüten herkesi bu seçimlerde oylarını HDP’ye vermeye davet ediyoruz. Sorunların tek başına bir siyasi parti ile çözülmeyeceğinin farkındayız. Ancak açık kimliklerimizle mücadele edebileceğimiz bir alanı vaat eden HDP’nin gençlerden kadınlara, işçilerden göçmenlere ve ezilen kimliklerden çevrecilere kadar birçok çevreye seslenen beyannamesinde LGBTİ’lere yönelik vaatleri şunlar:
 
* LGBTİ’lerin eşit, onurlu ve insanca yaşam sürdürmelerini sağlayacağız. Eşit yurttaşlığı Anayasal güvence altına alacağız.
* Yerel ve merkezi yönetim yapılarıyla LGBTİ’ler doğrudan kendilerini temsil edecek.
* Toplumsal eğitim süreciyle homofobik zihniyete karşı mücadele edeceğiz.
* Başta translar olmak üzere nefret cinayetlerine karşı çıkacağız.
 
“Bu vaatlerden dolayı seçimlerde oylarımızı vereceğimiz HDP’nin barajı aşması durumunda meclise girecek vekillerini bu vaatleri gerçekleştirmeleri konusunda sık sık ziyaret edeceğimizi belirtiyoruz. Gaziantep’te yaşayan tüm homofobi ve transfobi karşıtlarının bizlerle birlikte daha güçlü bir ses örmek için sesimize ses vereceğini umut ediyoruz. Hep birlikte eşit, özgür ve barış dolu yarınlara yürümek dileğiyle!”  

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, siyaset
nefret