10/08/2020 | Yazar: Kaos GL

Restoran keşif rehberi Zomato, çalışanları için yılda 10 gün regl izni uygulamasını hayata geçirdi.

Zomato’da regl izni Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

24 ülkede restoran arama ve keşif hizmeti veren Zomato, çalışanları için regl izni uygulamasını hayata geçirdiğini duyurdu. Zomato Türkiye Ülke Müdürü Cankut Aydın’ın duyurusuna göre çalışanlar yılda 10 gün regl izni kullanabilecek.

“Bugün itibariyle Türkiye dahil faaliyette olduğumuz ülkelerde tüm kadın (transgender dahil) çalışanlarımız için adet izni uygulamasını başlatıyoruz. Menstrüasyon dönemi sebebiyle fizyolojik ve/veya ruhsal olarak kötü hissetmenin ve bu sebeple çalışamayacak olmanın iş hayatında rahatlıkla dile getirebileceği, biyolojik farkların anlayış, güven ve saygıyla karşılandığı bir kültüre sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bu bağlamda ihtiyacı olan çalışanlarımız için senede 10 gün adet izni uygulamamızı hayata geçiriyoruz.”

Aydın, aynı zamanda Zomato ofislerinde geçerli olan ücretli doğum izninin “kadın, erkek, eşcinsel, transgender fark etmeksizin” tüm çalışanları için olduğunu hatırlattı:

Yine ülkemiz dahil tüm dünyadaki Zomato ofislerinde geçerli olan diğer uygulamalarımızı da bu vesileyle hatırlatmak isterim: Zomato çalışanları kadın, erkek, eşcinsel, transgender farketmeksizin 6 ay ücretli doğum iznine hak kazanmaktadır. Ayrıca doğan bebek için şirket olarak 1000 Amerikan Doları aile desteği sağlıyoruz. Zomato’da çalışanlarımız lehine olacak şekilde deneme süresini ve personelin istifası ve talebi halinde ihbar süresini uygulamıyoruz. Çünkü Zomato bizim evimiz ve insanın evini daha güzel hale getirmek için yapmayacağı şey yoktur.”


Etiketler: çalışma hayatı
İstihdam