25/04/2019 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin düzenleyeceği ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’nin üçüncüsü 30 Nisan’da.

Zümrüdü Cinsellik Atölyesi devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin düzenleyeceği ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’nin üçüncüsü 30 Nisan’da.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), lezbiyen, biseksüel, aseksüel, heteroseksüel, trans ve cis kadınların katılımına açık düzenlediği cinsellik atölyesinin üçüncüsünü 130 Nisan Salı günü düzenleyecek.

“Bildiğimiz, bilmediğimiz bütün cinsel yönelimler dünyanın var oluşundan beri var mı sorusu ile yola çıkacak atölyede bu oturumunda “LGBTİ+’lar için adalete erişimde güncel başlıklar” üzerine çalışılacak.

Avukat Hatice Demir ve Avukat Zerrin Duralı’nın katılacağı Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’ne başvuru için atolye@spod.org.tr e-posta adresine, e-posta başlığına “Zümrüt” yazarak başvurabilirsiniz. Katılım başvuru önceliğine dayalı ve çalışmalar sınırlı sayıda katılımcıya açık.

Neler konuşulacak?

12 Şubat Salı günü başlayan ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’nin ilki “Feminist Savunma Sanatları”, ikincisi ise “Cinsel Yönelimler ve Cinsiyet Kimliği” üzerine oldu.

Atölyeler için Mayıs 2019’a kadar 15 günde bir salı akşamları şu başlıklarla bir araya gelinecek:

İletişim, Şiddetsiz İletişim, Feminist Yöntemler, Feminist İlkeler, Beden / Cinsellik, Cinsel Yönelimler, Kimlikler, Queer Politika, Kimliğimizi Kabul Etmenin Önündeki Engeller / Kimliğimizi Kabul Etmenin, Varoluşumu Yaşamanın Vereceği Haz, Mutluluk, Açılma/Açıl(a)mama Deneyimleri, Lezbiyen, Biseksüel Cinsel Sağlığı, Sağlık Hizmetlerine Erişim, LGBTİ+ Sosyal Alanlarına Erişim, Toplumsal Hareketler ve Örgütlenme Alanlarında Deneyimler.

Atölye, antrenman ve forum şeklinde gerçekleşecek olan buluşmaların kolaylaştırıcılığını İlke Acar ve Hatice Amazon üstleniyor.

İlgili haber:

SPoD, ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’ne bekliyor

SPoD, ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’ne bekliyor

 


Etiketler: yaşam
İstihdam