Kamu çalışanı LGBTİ’ler araştırmasına katıldınız mı?
Kaos GL’nin Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi ile yürüttüğü kamu çalışanı LGBTİ’lerin durumunu araştıran çalışmasına katılmak için son tarih 31 Ağustos. Ankete katılmak için tıklayınız.
Kaos GL Derneği, lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ) çalışanların Türkiye'nin kamu sektörü istihdamındaki durumunu anlamak için anket çalışması yürütüyor. İlki 2016 yılında yapılan “Türkiye’de Kamu Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” isimli araştırması ile LGBTİ kamu çalışanlarının sorunlarının ve öncelikli gereksinimlerinin daha iyi anlaşılması bekleniyor.
Çalışma bu yıl Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi ile birlikte yürütülüyor.
Bilgiler analiz edildikten sonra bir durum değerlendirme raporu hazırlanacak. Söz konusu rapor, kamu sektörünün ve sivil toplumun farkındalık artırma ve kapasite geliştirme etkinliklerine bilgi zemini oluşturacak; LGBTİ çalışanları kapsayan istihdam ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının geliştirilmesi için harcanan çabalara destek olacak.
Bu araştırma için anket çalışmasına katılanların kişisel verileri koruma altında. Katılımcılardan ad veya şirket adı talep edilmiyor, IP adresleri görülmüyor ve kaydedilmiyor.
Ankete katılmak için tıklayınız.
“Kamu çalışanı LGBTİ’lerin yüzde 52’si ayrımcılık yaşamamak için kimliğini gizliyor”
Araştırmanın 2017 raporuna göre, ankete katılan 80 kişiden 36’sı yani yüzde 45’i, işyerinde cinsel kimliği konusunda “tamamen kapalı oldukları” yanıtını verdi. Bu bulgular, kamu sektöründe cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim bakımından açık davranabilme oranının çok düşük olduğunu gösteriyor.
Kamu çalışanı LGBTİ’lerin yüzde 19’unun işyerinde doğrudan ayrımcılık yaşadığını belirten raporda, katılımcıların yüzde 52’sinin işyerinde ayrımcılık veya nefret suçu ile karşılaşmamasını cinsel kimliğini gizlemesine bağladığı anlaşılıyor. Araştırma, katılımcıların yalnızca yüzde 16’sının ayrımcılıkla karşılaşmadığını ortaya koyuyor.
2017 raporuna ulaşmak için tıklayınız.
Son Yazıları
- Genç LGBTİ+ gönüllü buluşmasına çağırıyor!18 Şubat 2019
- Ankara Kitap Fuarı’ndan: hep aşka dair18 Şubat 2019
- Queer teorinin düşünsel kaynakları Yoğurtçu Kadın Forumu’nda18 Şubat 2019
- Kür Akademi’nin ilk dersi “Dil, Söylem ve Yeniden İnşa”18 Şubat 2019
- “Kür Akademi” geliyor!18 Şubat 2019
- Mart kapıdan baktırmasın: 90’lar Lubun Night!18 Şubat 2019
- CHP Beyoğlu adayı Alper Taş: LGBTİ meclisleri kuracağız18 Şubat 2019
- Avengers yıldızı Cheadle “Trans çocukları koruyun” tişörtü giydi18 Şubat 2019
- Hürriyet gazetesinin 2018 LGBTİ+ haberciliği karnesi18 Şubat 2019
- Pozitif-iz’den akran danışmanlığı eğitimi18 Şubat 2019