09/10/2019 | Yazar: Kaos GL

14 farklı şehirde 17 etkinlik düzenleyen Kaos GL Derneği bir kez daha yola koyulmak için sizden gelen çağrıları bekliyor.

Belki şehre gökkuşağı gelir? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eski adıyla “Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar”, yeni adıyla Gökkuşağı Etkinlikleri kapsamında 2019 yılının ilk yarısında 14 farklı şehirde 17 etkinlik düzenleyen Kaos GL Derneği bir kez daha yola koyulmak için sizden gelen çağrıları bekliyor.

Homofobi, bifobi ve transfobiye karşı şehrinizde etkinlik düzenlemek, Kaos GL’yi davet etmek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!

2019 yılının ilk yarısında gökkuşağı etkinlikleri düzenlenen şehirler ise şu şekilde; Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Rize, Trabzon, Eskişehir, Bolu, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Antalya, Hatay, Mardin.

Etkinliklerden bazı örnekler şöyle:

“Cins Cins Aşk” Trabzon’da konuşuldu

Kocaeli’de queer sanat üzerine konuştuk

Edebiyat ve sanatta lezbiyenlik, Bursa’da konuşuldu

Gökkuşağı Etkinlikleri nedir?

Homofobi Karşıtı Buluşma Kaos GL tarafından koordine edilen ve 2006’dan beri her yıl, 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle düzenlenen homofobi ve transfobiye karşı örgütlenen bir etkinlik. Etkinlik artık Gökuşağı Etkinlikleri adıyla devam ediyor.

Homofobi Karşıtı Buluşma ilk kez 2006 yılında yapıldı. İlk 3 yılında Ankara ile sınırlı kalan Buluşma, 4. yılında 6 şehre, 2010 yılında ise 5 Mart-16 Mayıs tarihleri arasında 16 şehre yayıldı. 2014 yılında 37 ayrı şehirde homofobi karşıtı etkinlikler organize edildi. 2015 yılında 28 şehirde 40 etkinlik, 2016’da ise 35 şehirde 55 etkinlik düzenlendi.

Neden 17 Mayıs?

17 Mayıs, Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü olarak dünya çapında etkinliklere sahne olan bir gün.

Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü, cinsiyet kimliği veya cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günü. İnsanların eşitliği için mücadele eden tüm girişimlere ilham ve destek vererek, her biriyle koordinasyon içinde olmayı amaçlıyor.

Neden Buluşma?

Kaos GL 2006 senesinden beri Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma ile Türkiye’deki LGBTİ’lere yönelik ayrımcılığın tartışılmasına ve görünürlüğünün sağlanmasına zemin yaratıyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam