31/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Boysan’ın Evi’nden #EvdeKal çağrısı ile birlikte evde canı sıkılan lubunyalar için film listesi.

Boysan’ın Evi’nden film önerileri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boysan’ın Evi uyarılar doğrultusunda hem ziyaretçilerini korumak hem de COVID-19 salgınının yayılmasını engellemek amacıyla Mart ayında gerçekleştirmeyi planladığı tüm etkinlikleri ileri bir tarihe ertelediğini duyurmuştu.

Bu duyurunun ardından Boysan’ın Evi, #EvdeKal çağrısı ile “Hepinizin malumu salgın nedeniyle bir süre evlerimizdeyiz. Boysan’ın Evi olarak evlerimizde olduğumuz süre boyunca düzenli aralıklarla siz lubunyalara dizi ve film önerilerinde bulunmaya karar verdik. Çoğunu online mecralarda bulabileceğiniz dizi önerilerimizin ilkini sizlerle paylaşıyoruz” diyerek LGBTİ+ temalı dizi önerilerini listelemişti.

Filmler

Boysan’ın Evi’nin hazırladığı film listesi ise şöyle:

Beginners (2010)

Yönetmen Mike Mills'in kendi hayatından da bölümleri kurgu ile birleştirerek sinemaya aktardığı film, 75 yaşındaki babasının eşcinsel olduğunu öğrenmesi ve onun tercihlerini irdelerken kendi hayatını ve yalnızlığını sorgulamasını da anlatıyor.

But I’m Cheerleader (1999)

Jamie Babbit'in yönettiği ve Brian Wayne Peterson tarafından senaryosu kaleme alınan filmin konusu, ailesi tarafından lezbiyen olması gerekçe gösterilerek yatılı bir kampa gönderilen Megan Bloomfield’in hikâyesi.

Beautiful Thing (1996)

Jonathan Harvey’in tiyatro oyunundan sinemaya uyarlanan filmde; Güneydoğu Londra’nın işçi sınıfı bir banliyösünde, homofobik bir ortamda büyüyen Ste, Jamie ve ailelerinin hikâyesini izliyoruz.

C.R.A.Z.Y (2005)

C.R.A.Z.Y, yönetmenliğini Jean-Marc Vallée’nin yaptığı drama ve komedi türündeki 2005 yılı yapımı Kanada filmi. Beaulieu ailesinin 5 oğlundan birisi olan eşcinsel Zachary ve muhafazakâr babası Gervais’nin yıllara uzanan hikâyesi anlatılıyor.

Tangerine (2015)

Tek bir günde geçen ve tamamı iPhone ile çekilen film, seks işçiliği yapan Sin-Dee ile Alexandra'nın başından geçen bir dizi talihsizliği konu ediniyor. İki arkadaş Noel günü çıktıkları yolculukta kalplerini kıran erkek arkadaşı bulmak için çabalıyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam