22/04/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Grammy ve Emmy ödüllü şarkıcı Cyndi Lauper Covid-19 salgınına karşı alınan karantina tedbirleri nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan LGBTİ+ gece çalışanları için konser veriyor.

Cyndi Lauper’dan LGBTİ+’larla dayanışma konseri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Grammy, Emmy ve Tony Ödüllü şarkıcı ve söz yazarı Cyndi Lauper, 23 Nisan Perşembe günü Covid-19 salgınına karşı alınan karantina tedbirleri nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan LGBTİ+ gece çalışanları için konser veriyor.

Variety’nin duyurduğu, Film yapım şirketi World of Wonder'ın organize ettiği konseri şirketin kurucu ortakları Randy Barbato ve Fenton Bailey şöyle anlatıyor: “Bu zor zamanda LGBTQ+ topluluğuna yardım ve destek sunmak için sadece bir gecelik bu konseri organize etmekten mutluluk duyuyoruz.”

Etkinliğin fikrini ortaya atan Erich Bergen, “Bence pandemi bazı topluluklarımızın gerçekte ne kadar savunmasız olduklarını gösterdi. Bu krize karşı birlikte hareket ediyoruz ve müziğin birleştiriciliğiyle yanıt vermek için bir araya geliyoruz” dedi.

Konserin sürpriz isimleri

Daha önce de LGBTİ+’lar yararına konser veren 66 yaşındaki Lauper, uzun zamandır eşcinsel hakları aktivisti. 2013 yılında En İyi Orijinal Müzik dalında Tony, “Mad About You” albümü ile Emmy, 1985’te Grammy En İyi Yeni Sanatçı ödüllerini kazandı.

Lauper’in vereceği konsere Avustralyalı şarkı Troye Sivan ve Kanadalı şarkıcı Rufus Wainwright ile “RuPaul'un Drag Race” jürisi Michelle Visage’ın da katılacağı tahmin ediliyor.

Konseri 23 Nisan Perşembe günü, Türkiye saatiyle 15:00’da buradan canlı izleyebilirsiniz.

 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam