12/12/2019 | Yazar: Melda Akın

Kaos GL Kasım ayında hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 126 danışmanlık hizmeti sağladı.

Kaos GL Kasım ayında 126 danışmanlık hizmeti sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Kasım ayında hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 126 danışmanlık hizmeti sağladı.

Danışmanlık hizmetine devam eden Kaos GL Türkiyeli danışanlara Kasım ayında akademik, hukuki, askerlik, açılma, trans geçiş süreci, uzman desteği gibi konularda toplamda 29 danışmanlık verdi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde ikamet eden LGBTİ+ mültecilere telefon, mail ve yüz yüze görüşme ile 97 danışmanlık hizmeti verildi. Danışmanlıkların 33’ünü hukuki, 64’ünü sosyal danışmanlık oluşturdu.

Danışmanlıkların yanı sıra üç farklı ilde mülteciler ile queer karikatür atölyesi gerçekleştirildi. Bu atölyeler 15 Kasım’da Eskişehir’de Iraklı LGBTİ+ mülteciler ile 26 Kasımda Denizli’de İranlı LGBTİ+ mülteciler ile 28 Kasımda da Yalova’da İranlı LGBTİ+ mülteciler ile yapıldı.

Mail danışmanlıkları refugee@kaosgl.org adresi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak verilmeye devam ediyor.

Türkiyeli LGBTİ+’lara verilen danışmanlık

Kaos GL Türkiyeli LGBTİ+’lara Kasım ayında 29 danışmanlık hizmeti sağladı. 28’i mail, 1’i telefon ile  verilen danışmanlıklarının konularını askerlik, psikososyal destek, akademik, hukuki destek, uzman desteği, trans geçiş süreci, açılma, aile, sosyal hayat ve çalışma hayatı oluşturdu.

Danışmanlık almak isteyen Türkiyeli LGBTİ+'lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL, genel danışmanlıklarını SIDA desteği ile yürütülen “Gökkuşağı Projesi”; mültecilere verilen danışmanlıkları ise BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında sağlıyor.

 


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret