08/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Cengaver Dayanışma Fonu, kuir performans sanatçılarıyla dayanışmaya çağırıyor.

Kuir performans sanatçılarıyla dayanışma çağrısı: Cengaver Dayanışma Fonu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) dolayı mekanların kapanması üzerine gelirlerini kaybeden kuir performans sanatçılarıyla dayanışma çağrıları sürüyor.

2014'ten beri İstanbul'da partiler organize eden Queerwaves ve karantina günlerinde partileri sanala taşıyan ClubCoweed’in yanı sıra Cengaver Dayanışma Fonu da dayanışmaya çağırıyor:

“İstanbul gece hayatında sahne alan kuir performans sanatçılarından oluşan bir topluluğuz. İstanbul’da çeşitli performans geceleri düzenleyerek ve çeşitli mekanlarda işe alınarak hem eğlence sektöründe hizmet veriyor, hem de aktivizm yapıyor...duk.

“Covid-19 salgını sebebiyle yaşadığımız sosyal mesafelenme başladığından beri sosyal medya hesaplarımızdan yayınlarımıza devam ediyoruz. Dudakların Cengi, O Perf Türkiye gibi şovları instagram’dan canlı yayınlayarak, Youtube/Twitch kanallarımızı açarak komünitemize ve izleyicilerimize dokunmanın yeni yollarını arıyor, ihtiyacımız olan dayanışmayı morallerimizi yüksek tutacak bir temasta kalarak sürdürmeye çalışıyoruz.

“Fakat bu durumun ne kadar süreceği, ne nitelikte olacağı belirsiz. 2 yılı aşkın süredir düzenlediğimiz şovlarla ve topladığımız bahşişlerle oluşturduğumuz ekonomi çökmüş oldu. Bu sürecin belki de henüz başındayken; öğrenciliği devam eden, işsiz kalan, atanmış ailesinden destek almadan yaşayanlarımız her zamankinden daha güvencesiz hale geldi. Sosyal güvenliği, birikimi ya da başka bir geliri olmayan birçoğumuz başta sağlık ve barınma olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.”

Cengaver Dayanışma Fonu hakkında daha fazla bilgi için Instagram sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam