17/03/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Şubat ayının ikinci haftasında basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Şubat’ın ikinci haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şubat ayının ikinci haftasında (10-16 Şubat) yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylem üreten haberleri kaosGL.org okurları için derledik. Haber 38, Konya Yenigün, Akit, Gerçek Alanya ve Milli Gazete Şubat’ın ikinci haftasının ayrımcı haberlerini yayımladı.

Haber38, 11 Şubat

Kayseri’de yayımlanan Haber38 gazetesinden Dr. Seyfi Şahin, “Zina ve homoseksüellik artacak, maalesef Türkiye, Batılılara benzeyecek. Artık emareleri görülüyor” diyor ve eşcinsellere yönelik ayrımcı söylem üretiyor.

Konya Yenigün, 11 Şubat

Konya’da yayımlanan Konya Yenigün gazetesi yazarı Mehmet Ali Elmacı LGBTİ+’ları hedef gösteriyor. İstanbul Sözleşmesi’nin aileyi bitirdiğini iddia eden Elmacı, “Daha geçtiğimiz yıl içerisinde de Konya'da da LGBT'li grubun da dâhil olduğu konser düzenlenmedi mi? Hangimizin gündemine girdi? Neden görmedi bunu Konyalı yöneticiler?”

Aynı gün, aynı gazeteden LGBTİ+’lara yönelik bir başka ayrımcı söylem…

Mustafa Altunel sözümona hukuktan bahsediyor ancak ayrımcılık yasağını yok sayan bir yazı yazıyor. Altunel yazısında LGBTİ+’ların örgütlenme özgürlüğüne de karşı: “Birileri çıkar son yüzyılın vebası, insan neslinin devamını tehdit eden, eşcinsellik haklarını savunur. Önce dernekleşir sonra partileşir taraftar toplamak için özgürce propagandasını yapar. İnsanlarda ‘ne var canım bunda’ demeye başlar. Onlarda insan, hakları var diye savunma üretirler.”

Akit, 13 Şubat

Akit’siz olmaz! Gazete muhabiri Mehmet Özmen Psikoterapist olarak tanıttığı Ayşegül Keskin’e LGBTİ+’ları soruyor. Keskin, “Ergenlik döneminde ailelerin dikkatli olması ve çocuklarıyla yakından ilgilenmesi gerekiyor. Ayrıca bu konu bütün semavi dinlerde katı şekilde yasaklanmıştır. Eğer bir yasak varsa tehlike var demektir” diyor.

Muhabir Özmen bu sözleri şöyle yorumluyor: “LGBTİ gibi eşcinsel sapkınlık oluşumlarının Türk toplum yapısı için en büyük tehlike olduğuna da dikkat çeken Keskin…”

Gerçek Alanya, 14 Şubat

Antalya’da yayımlanan Gerçek Alanya gazetesinde Mehmet Kaya eşit evlilik hakkına ve İstanbul Sözleşmesi’ne karşı!

Kaya “Bir gün bir tanıdığınız sizi eşcinsel bir evlilik düğününe çağırsa şaşırmayın, çünkü bu konuda bütün kapılar açılıyor sözünü ettiğimiz İstanbul sözleşmesi ile... Bir erkeğin bir başka erkekle evlenmesi, evlenmeden birlikte yaşamaları veya bir kadın ile bir kadın, erkek kardeş ile kız kardeşin cinsellik adına birlikte yaşamaları yasalar ile korunmakta... Ülkeye dayatılan bir sözleşme gibi görünse de, sözleşmeye imza atarak her şeyi kabullenmiş olunuyor... Bilmeyenleri haberdar edeyim diye düşündüm... Kimse böyle şeyler olmaz demesin, oldu bile, sözleşmeye çoktan imza atıldı...” diyor…

Milli Gazete, 14 Şubat

14 Şubat’ta Mustafa Kasadar Milli Gazete’deki yazısında lezbiyenlere ve Avrupalılara yönelik ayrımcı söylem üretti, LGBTİ+’ların örgütlenme, dernekleşme hakkına dil uzattı: “…rezil Avrupa'nın dayattığı lezbiyenlik ve lûtilik gibi sapık ilişkiler külliyen haram kılınmış ve lanetlenmiştir. Ama ne yazık ki %99'u Müslüman olan bu ülkede Avrupa Birliği denen Hıristiyan kulübüne girme aşkına bu tür sapık akımlara dernek kurma izni bile verilmektedir. Rabbim neslimizi dinsizlik ve ahlaksızlık bataklığına düşmekten muhafaza buyursun.”

Şubat’ın ilk haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberlere buradan ulaşabilirsiniz. Ocak ayında gazetelerde yayımlanan LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberlere ise buradan ulaşmak mümkün.

subat-in-ikinci-haftasindan-lgbti-lara-yonelik-ayrimci-haberler-1


Etiketler: medya
İstihdam