06/02/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Yerel ve ulusal yazılı basın, yeni yılın ilk ayında 31 ayrımcı söylem ve nefret söylemi içeren haber yayımladı.

Yılın ilk ayından her güne bir nefret söylemi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemini izlediğimiz 2020 yılının ilk ayında yerel ve ulusal gazetelerde toplam 31 ayrımcı söylem ve nefret söylemi tespit ettik.

Haftalık olarak izleyip, yayımladığımız gazetelerin ayrımcı söyleme sahip haber ve köşe yazılarında LGBTİ+’lar karikatürize edildi, en temel yaşam haklarına saldırıldı, hedef gösterildi ve nefret söyleminde bulunuldu.

Ocak ayında hemen her gün LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi yayımlayan gazeteler ise şöyle: Aydınlık, Şereflikoçhisar Çengel, Diriliş Postası, Ayrıntılı Haber, Konya Merhaba, Türkiye, Altınova Gebze, Kocaeli Pusula, Yakın Takip, Açıksöz, Akit, Siverek, Yurt, İstiklal, Milli Gazete, Milat, Yenigün ve Kadirli Postası.

Nefrette birinci Akit!

Bu gazeteler arasında her hafta en az bir nefret söylemi içeren haber yayımlayan gazete ise Akit. Akit’in Ocak ayında LGBTİ+’lara yönelik nefret söyleminin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Ocak ayına dair yazılı basında yere alan LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylem ve nefret söylemine dair izlemimizi okumak için:

Ocak’ın ilk haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler

Ocak’ın ikinci haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler

Ocak’ın üçüncü haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler

Ocak’ın son haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler


Etiketler: medya
İstihdam