13/01/2020 | Yazar: Yıldız Tar

Kamuoyunun tepkisinin ardından Hande Buse Şeker davasında kapalılık kararı kaldırıldı. Dava 30 Mart’a ertelendi.

Tepkiler sonuç verdi, Hande Şeker davasında kapalılık kararı kaldırıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Yıldız Tar / Kaos GL

Avukatların “Kapalılık kararı kaldırılsın” kampanyasının ardından geçtiğimiz yıl öldürülen seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker davasının bugün görülen duruşmasında kapalılık kararı kaldırıldı.

TIKLAYIN- Birinci yılında Hande Buse Şeker cinayeti ve davası

İzmir’de yaşayan seks işçisi trans kadın Hande Buse Şeker geçtiğimiz yıl bugün (9 0cak 2019) evinde öldürüldü. Polis memuru Volkan Hicret, İzmir Alsancak’taki evinde Şeker’i öldürdü, gasp etti, cinsel saldırıda bulundu ve evdeki arkadaşını ise yaraladı.

Katil polis Volkan Hicret hakkında İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın bugün görülen son duruşmasında mahkeme avukatların talebi üzerine kapalılık kararını kaldırdı.

Dava 30 Mart’a ertelendi.

“Açık yargılama adil yargılama hakkının bir gereğidir”

Hande Buse Şeker’in avukatlarından Kaos GL Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen, duruşmayı KaosGL.org a şöyle değerlendirdi:

“Açık yargılama adil yargılama hakkının bir gereği. Nefret suçlarına maruz kalan kesimlerin de bu davayı takip edebilmesi gerekiyordu. Ceza yargılamasından beklenen genel faydanın elde edilebilmesi için yargılamanın açık yapılması gerekiyordu. Geçen celse de kapalılık kararının kaldırılmasını talep etmiştik. Esasa ilişkin bir karar değil ancak kamuoyunun davayı takip edebilmesi açısından önemli bir karar.”

Avukatlar kampanya yapmıştı

Hande Buse Şeker’in Avukatları 7 Ocak’ta açıklama yaparak, “Temel talebimiz kapalılık kararının kaldırılarak duruşmaların açık olarak yapılmasıdır” demişti. 9 Ocak saat 20.00 – 21:00 saatleri arasında #HandeŞekerİçinAdalet hashtag kampanyası yapıldı.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam