02/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Parlamentosu, bazı ülkelerde sözleşme hakkında yanlış bilgi yayarak yürütülen kampanyaları kınadı.

AP: Tüm AB ülkeleri İstanbul Sözleşmesi'ni acilen onaylamalı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2012 yılında ilk olarak Türkiye tarafından imzalanan ve 1 Ağustos 2014’ten beri yürürlükte olan, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi, Strasburg'da düzenlenen AP Genel Kurulunda onaylandı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, Avrupa Parlamentosu (AP), tüm üye ülkelerin kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair İstanbul Sözleşmesi'ni onaylaması için çağrıda bulundu.

İstanbul Sözleşmesi'nin onaylanması çağrısına yönelik karar tasarısı 91 “hayır” oyuna karşı, 500 “evet” oyuyla kabul edildi. AP Genel Kurulu kararında, bazı ülkelerde sözleşme hakkında yanlış bilgi yayarak yürütülen kampanyalar kınandı.

Söz konusu ülkelere acilen İstanbul Sözleşmesi'ni onaylama çağrısı yapılan kararda, Avrupa Birliği (AB) Komisyonuna da kadına karşı şiddetle mücadeleyi öncelik konusu yapması tavsiye edildi.

İstanbul Sözleşmesi, imzacı devletlere dört konuda yükümlülük getiriyor: Kadına karşı şiddeti önleme, şiddetten koruma, şiddet eylemlerini kovuşturma ve mağdur destek mekanizmaları oluşturma. 

 


Etiketler: kadın, dünyadan
İstihdam