22/01/2020 | Yazar: Ali Erol

Esenler Belediyesi’nde konuşan Yeni Şafak yazarından siyasetçiye hakaret, eşcinsellere nefret söylemi…

Homofobik nefret söylemini görmeyen medya, “skandal” ile “hakaret” arasında salınıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

AKP’li Esenler Belediyesi’nin etkinliğinde konuşan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın Milli Eğitim Bakanı’na yönelik sarf ettiği “hakaret” içeren sözleri gören medya, aynı sözün devamında “cinsel sapık, eşcinsel” ifadesiyle gelen homofobik nefret söylemini görmedi.

AKP’li İstanbul Esenler Belediyesi, Yeni Şafak “köşe” yazarı Yusuf Kaplan ile “Fikir Atölyesi” adıyla düzenlediği etkinliklere yeni yılda da devam ediyor.

Esenler Belediyesi’nin “Yusuf Kaplan ile Fikir Atölyesi” etkinliğinde konuşan Yeni Şafak yazarı, eğitim sistemini eleştirirken hızını alamayarak “eşcinseller”e yönelik homofobik nefret söyleminde bulundu.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Hasan Şencan, Yeni Şafak yazarının siyasetçiye hakaret, eşcinsellere nefret söylemi sarf ettiği videoyu twitter hesabından paylaştı. CHP’li Şencan, sosyal medya paylaşımında, “hakaret”e dikkat çekerken, eşcinsellere yönelik nefret söylemini görmedi.

Yeni Şafak yazarının hakaret ve homofobik nefret söylemi sarf ettiği videoyu sosyal medyada paylaşan bir diğer isim, Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Murat Ağırel oldu.

Twitter hesabından, “Esenler Belediyesi Fikir Atölyesi Yusuf Kaplan ne diyor?” notuyla videoyu paylaşan Yeniçağ köşe yazarı, sadece “Bakan’ın biri konuşuyor. Gerizekalı mıdır nedir?” aktarımıyla yetinmezken, Yeni Şafak yazarının, “Yeter Ülkesine düşman yaptın, cinsel sapık, eşcinsel, uyuşturucu bağımlısı yaptın’’ ifadesiyle sarf ettiği homofobik nefret söylemini de aktardı.

Homofobik nefret söylemini görmeyen medya, “skandal” ile “hakaret” arasında salınıyor!

Yeni Şafak yazarının İstanbul Esenler Belediyesi çatısı altında sarf ettiği, siyasetçiye yönelik hakaret ile eşcinsellere yönelik nefret söylemi içeren sözlerinden medyanın gördüğü “hakaret” haberleri çok sayıda yayın organında yer buldu.

Independent Turkish sitesi, söz konusu haberi, “Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın konuşması sosyal medyada gündem oldu: Milli Eğitim Bakanı geri zekalı mıdır nedir?” başlığı ile gördü:

“Bakanın birisi konuşuyor. Geri zekâlı mı nedir? Okul öncesi eğitim zorunlu olacak. Yeter benim çocuğu aldın 4+4+4 eğitimle zorunlu yaptın. Çocuğumu aldın ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede anne babasına, ülkesine, insanına düşman yaptın, yabancılaştırdın. O yetmedi cinsel sapık yaptın, eşcinsel yaptın, uyuşturucu manyağı yaptın, bilmem ne manyağı yaptın, batının iğrenç kültürlerinin kölesi yaptın. Ben böyle bir eğitim sistemi istemiyorum.”

İstanbul Esenler Belediyesi’nin çatısı altında konuşan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın sözlerini Millî Gazete, “Yusuf Kaplan'dan Milli Eğitim Bakanı'na skandal sözler” başlığıyla “skandal” olarak verirken, Yeniçağ gazetesi, “Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'dan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a hakaret” başlığıyla “hakaret” olarak verdi.

“Aile” atışmasında arada kalan eşcinseller olmuştu!

Yeni Şafak “köşe” yazarı Yusuf Kaplan ile KADEM arasında daha önce yaşanan “aile” atışmasında arada kalan gene “eşcinseller” olmuş ve eşcinsellere yönelik cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi üretmekte beis görülmemişti.

Yeni Şafak “köşe” yazarı Yusuf Kaplan ismi, Kaos GL’nin Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin İnternet Seyrinden, “Diyanet’in dilinden nefret damlıyor!”, “İstanbul Sözleşmesi silah, Grevio Raporu mermidir. Biz bu oyuna gelmeyiz!” ve “Yarın çıtayı LGBT serbestiyetine kadar yükseltme ihtimallerini göz ardı etmeyelim” başlıklı dosyalardan takip edilebilir.  


Etiketler: medya
İstihdam