05/03/2020 | Yazar: Ali Erol

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik organı Akit’in Şubat ayı nefret haberleri…

Akit’in Şubat ayı nefret seyri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, medya çalışmaları kapsamında, cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Şubat ayı listesini hazırladı.

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organ”ı halini almış olan Yeni Akit’in Şubat ayı listesi, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı dil, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri içeren “haber” ve “köşe” yazılarının takibi ve kaydından oluşuyor.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden medya organlarından Akit, iktidarın yaygın medya organı olması sebebiyle ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımıyor.

Sosyal Psikolog Melek Göregenli, “nefret suçlarına yol açan ayrımcılığı oluşturan ve besleyen kalıp yargıların, önyargıların kısaca nefret söyleminin kurulmasında ve yaygınlaştırılmasında en etkili aracılardan biri” olarak medyayı değerlendirirken, ekliyor, “nefret söylemi iktidarda olanın ayrıcalığıdır, nefret suçuna teşvik de iktidarda olanın ayrıcalığıdır.”

En son savcılığın, “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefretini görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve iktidara yakınlığın sağladığı ayrıcalık ile homofobik hoyratlığını iyice arttıran Akit, “köşe” yazıları ve “haber” adı altında hazırladığı nefret bültenleriyle yayına devam ediyor.

Haberin konusu “kadın”; içeriği “LGBTİ sapkınlığı en büyük tehlike”

Akit, İstanbul Sözleşmesi’ne karşı cinsiyetçi, homofobik ve transfobik nefret nakaratlarıyla kurulmuş haberlerine Ocak ayının ardından Şubat ayında da devam etti.

Mehmet Özmen imzalı “6284 yasası şiddeti daha da artırıyor!” başlıklı haberde, Psikoterapist Ayşegül Keskin’in ağzından, “6284’le ailedeki sorunları çözmek mümkün değil. Bu yasa sorunları çözmek yerine, öfkeyi ve şiddeti daha da artırıyor” paylaşımı yapıldı.

Ayşegül Keskin ise söz konusu “haber”i, twitter hesabından, “Boşanma, nafaka ve şiddet üzerine Yeni Akit gazetesindeki yazım; buyrun..” notuyla paylaştı.

Akit muhabiri Mehmet Özmen, “LGBTİ sapkınlığı en büyük tehlike” ara başlığını attığı “haber”inde, “Psikoterapist” olduğunu söyleyen Ayşegül Keskin’in, “LGBTİ gibi eşcinsel sapkınlık oluşumlarının Türk toplum yapısı için en büyük tehlike olduğuna dikkat çektiğini” aktarıyor: “Bu konu bütün semavi dinlerde katı şekilde yasaklanmıştır.”

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organlarından Akit, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden gözden geçirmemiz gerek. Onunla ilgili bir çalışma yaptırıyoruz” sözlerini, “İstanbul Sözleşmesi’ne dair sevindiren gelişme! Erdoğan duyurdu” manşetiyle verdi.  

Akit muhabiri Taha Emre Özdemir imzalı, “Türkiye Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik’ten çok önemli uyarı: O dernekler terör örgütü kapsamına alınmalı” başlıklı “haber”de, “konu” “İstanbul Sözleşmesi” olsa da, dönüp dolaşmadan daha baştan eşcinsellikten açılıyor: “Sözleşmede eşcinsel sapkınlık bir insan hakkı olarak savunuluyor.”

İsminin “Türkiye Aile Meclisi” olduğu ifade edilen muhafazakâr gongo Başkanı Adem Çevik’in ağzından hep aynı nakarat bir kez daha tekrar ediliyor: “İstanbul Sözleşmesi … terör örgütlerinden çok daha tehlikeli. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çalışmaları ile ilerleyen yıllarda eşcinsel çocuklarımız çoğalacak.” 

Gongo başkanı mı hızını alamadı muhabir Özdemir mi karıştırdı bilinmez, Feminist dernekler terör örgütü kapsamına alınmalı” ara başlığının altında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Feminizm Komisyonu kurulması gerektiği” aktarılırken, “konu” gene eşcinsellik ile kapanıyor: “Özellikle eşcinsel sapkınları destekleyen feminist dernekler terör örgütü kapsamına alınarak mal varlıklarına el koyulmalı.”

Akit muhabiri Hakkı Bilir imzalı, “Dev firmalardan “cinsiyetsizlik” propagandası!” başlıklı “haber”de ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten firmaları hedef alıyor.

Toplumsal cinsiyet rollerinin doğuştan geldiğini sanan Akit muhabiri Bilir, “cinsiyet fitnesi” dediği tabirle, adını saydığı firmaları, “eşitlik” maskesi altında “cinsiyetsizlik ve sapkınlığı olağan hale getirmekle” itham ediyor.

“Eşcinsel” katmadan Akit “haber”i eksik kalır, haliyle Hakkı Bilir de, saydığı firmalardan birini, “eşcinsel bir sapkını oynatarak, LGBTİ sapkınlığı olağan hale getirmekle” eleştiriyor. Akit muhabiri Bilir’den, bahsi geçen reklam filmin “kadın ve erkek kavramlarını yerle bir” ettiğini ve kahramanın “iki farklı cinsiyetin özelliklerini de reddettiğini” öğreniyoruz.

Akit’in cinsiyetçi, homofobik nefret siyaseti…

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Şubat ayı listesine kaydettiğimiz nefret siyaseti “haber”leri diğer şöyle sıralanıyor:

Akit, Türkiye’de ilk defa açık kimlikli bir trans kadın olan Niler Albayrak’ın İstanbul Avcılar Belediyesi’nde şoför olarak işe başlamasını ve ardından delege seçilmesini, “Kemal’in en sevdiği seçimde oy kullanacak... Kendini ‘seks işçisi’ diye tanıtan trans CHP’ye kapak attı!” başlığı ile “haber” yaptı.

Akit, Anadolu Ajansı muhabiri Vakkas Doğantekin’in Kavala hakkında twitterda paylaştığı homofobik nefret söylemine ortak oldu: “Osman Kavala'nın tahliyesini ti'ye aldı: Ya CIA için değerli biri ya da eşcinsel ve Barkey ile sevgili”

Harun Sekmen imzalı Akit haberi, “CHP’li Tunç Soyer’den LGBTİ’ye destek” başlığını taşıyor.

Genç LGBTİ+ ve İsveç Enstitüsü’nün izmir’de düzenlediği “Gökkuşağı Film Günleri” için Harun Sekmen’in homofobik nefretinden saçılan ifadeler şöyle sıralanıyor: “Müslüman Türk milletinin baş belası LGBTİ’li sapkınlar”, “CHP’den eşcinsel ahlaksızlara skandal destek”, “sapkın organizasyon”, ““Gökkuşağı Film Günleri” isimli günah ayini”, “Genç LGBTİ isimli sapkın oluşumun”, “ahlaksız organizasyon”, “Sapkınların hamisi CHP”, “LGBTİ sapkınların hamiliğini”, “kamunun imkanlarını eşcinsel sapkınlara peşkeş çekmek”, “LGBTİ ahlaksızların sözde onur yürüyüşleri”, “sapkın bir etkinlik”, “LGBTİ’li yobazlar”, “Genç LGBTİ Derneği’nin düzenlendiği sapkın ayin”, “kamu kurumunda eşcinsellik propagandası”, “fuhşun felsefesi”, “eşcinselliğin meşru olduğu vurgusu”, “gayri ahlaki fiilin olağanlaştırması”, “ruhsal ve bedensel açıdan rahatsız olan sapkınlar”

Akit “Suriye cephesi”nde: “Katil Esed'in en güvendiği isim 'eşcinsel' çıktı

Akit ekranlarda: “Dijital içerik sağlayıcısı Neftlix aracılığıyla yayınlanan yabancı dizilerdeki eşcinsel sapkınlık iğrenç boyutlara ulaştı. Neftlix dizisinde iğrenç sahneler! Müslümanları hedef aldılar”

Akit’in bir diğer “Netflix” haberi, “Netflix'e “Rus yanlısı propaganda yapıyor” tepkisi” başlığını taşıyor. Yunus Bayar imzalı Akit haberinde, “müstehcenlik ve eşcinselliği özendirmek”, “Eşcinselliği çok normal, doğal bir şey gibi göstermek” ifadelerine yer veriliyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) “FETÖ'nün ABD'deki okulu LGBT pilot eğitimi için gönüllü oldu” başlıklı haberini Akit, aynı başlık ile aktarırken, Akittv ise  “FETÖ bunu da yaptı: LGBT okulu açacaklar” başlığını kullandı.

Akit'in dezenformasyon ve nefret söylemi üretme ve yayma muhabiri Harun Sökmen, “helaktan hastalığa” derken bu kez de, homofobik nefretinin stratejik derinliğinden çıkara çıkara ta 2015'ten bir nefret raporunu çıkarıyor: “LGBTİ’li sapkınların tezleri çürütüldü! Eşcinsellik tedavi edilebilir bir hastalık

Akit muhabiri Sökmen, “AIDS’in sebebi eşcinseller” ve “Sapkınların hakkı olamaz” ara başlıklarıyla süslediği nefret bültenine, yeni keşfettiği “bilimsel çalıştay” raporundan alıntıyla başlıyor: “Müslüman Türk milletinin baş belası sapkın homoların LGBTİ ahlaksızlığını meşru hale getirmek için öne sürdüğü tezler, ilk defa bilimsel bir çalıştayda çürütüldü. Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin, ‘LGBTİ’yi Meşrulaştırma Çabaları ve Buna Karşı İzlenebilecek Politika Seçenekleri’ başlıklı çalıştayın sonuç bildirgesinde “Eşcinsellik; “insan doğasına ve hayatın olağan akışına aykırı, biyolojik ve/veya psikolojik rahatsızlıklardan kaynaklanan ve tedavisi mümkün olan sapkın bir cinsel yönelimdir” denildi.”

Ha “haber”, ha “köşe”: Akit için fark etmez!

Haftanın gündemi, karaladıkları “köşe”nin konusu Akit yazarları için fark etmez. İlgili ilgisiz, bilgili bilgisiz bulamaçları hazırdır; "tartışma" diye içine çekecekleri ırkçı, cinsiyetçi, homofobik nefret çukuru hiç değişmez!

Şubat ayından, İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik dezenformasyon korosunun cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratçılarından Akit “köşe” yazarı Sefa Saygılı, “İstanbul Sözleşmesi fesih edilmeli ve uzantısı 6284 Sayılı Yasa yürürlükten kaldırılmalıdır” buyuruyor.

İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik dezenformasyon üretmeye, toplumsal cinsiyet ve kadın-erkek eşitliğine karşı cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratına devam eden bir diğer Akit “köşe” yazarı “LGBT”yi daha önce “terörden de tehlikeli” diye niteleyen TBMM 20. dönem Rize milletvekili Akit yazarı Şevki Yılmaz!

“Kademimiz kaymasın! Yoksa…” başlıklı “köşe” yazısına geleneksel ırkçı, cinsiyetçi ve komplocu tekerlemeleri sıralarken tabii ki tüm bunlar homofobik nefret söylemi üretmeden olmuyor: ““Cinsel eşitlik, cinsel tercihlere saygı ve hoşgörü!” tuzağıyla, domuz dâhil hiçbir hayvanın kabul etmediği hemcinslerin beraberliklerinde, lezbiyenlik ve geyliği hukuki zeminde meşrulaştırarak aile yuvalarını yıkmaya sebep olduğumuzun farkında mıyız?”


Etiketler: medya
İstihdam