20/01/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Aralık 2019 Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Aralık etkinlikleri… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Aralık 2019 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Aralık bülteninden işte bazı başlıklar…

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır…

Kaos GL Derneği, çalışma ve mücadele alanlarını yaratan programlarının faaliyetlerini yayımladı.

Kaos GL Derneği Akademik ve Kültürel Çalışmalar Programı neler yapar?

Kaos GL Derneği İnsan Hakları Programı neler yapar?

Kaos GL Derneği Medya ve İletişim Programı neler yapar?

Kaos GL Derneği Mülteci Hakları Programı neler yapar?

Kaos GL ve İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu’nun ortak etkinliği Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Temeli Bireysel Başvurularda Avukatların Kapasitelerinin Arttırılması Eğitimi İzmir Barosu’nda gerçekleştirildi.

“Türkiye’nin LGBTİ Mültecilerle İmtihanı” başlıklı rapor, 2016 yılında İstanbul’da öldürülen Suriyeli eşcinsel mülteci Muhammed Wisam Sankari anısına Kaos GL tarafından yayımlandı.

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hemşirelik Bölümüne yönelik LGBTİ+ Farkındalık Eğitimine sosyal hizmet uzmanı Burcu Yamaner ve Kaos GL’den Seçin Tuncel katıldı.

Konya’da düzenlenen Sosyal Hizmet Seminerine katılan Kaos GL Derneği’nden Koray Arkadaş, “Heteronormatif Olmayan Sosyal Hizmet ve LGBTİ+’larla Sosyal Hizmet Uygulamaları” sunumu yaptı.

Ankara’dan kadın, LGBTİ+, çocuk ve hayvan hakları alanında çalışan örgütler; içinde eşitlik olan masallar için bir araya geldi.

Kaos GL’den Gözde Demirbilek, İzmir Konak Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği “Demokratik Katılım Çalıştayı”na katıldı.

Homofobi, bifobi ve transfobiye karşı şehrinizde etkinlik düzenlemek, Kaos GL’yi davet etmek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Aralık ayında hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağladı. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Hakemli queer çalışmaları dergisi KaosQueer+’nın “Queer Edebiyat” dosya konulu sekizinci sayısı yayınlandı. Kaos GL Dergisinin Kasım-Aralık sayısı, “Bellek” dosya konusuyla yayımlandı.

Kaos GL Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleşen Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu Araştırması raporları yayımlandı.

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Aralık Ayı İnternet Seyrinde sosyal medya ortamlarından nefret söylemleri raporu yayımlandı.

Kaos GL Sözlü Tarih projesi Renkli Ekran’ın yeni konuğu Şevval Kılıç oldu. Kaos GL Youtube kanalı yayında…

“Basında Kaos GL” turu, güz boyunca Kaos GL’ye yer veren, kaosGL.org haber sitesinin yayınlarını kullanan medyayı listeledi.

2018 Aylık Faaliyet Raporları ile Kaos GL Derneği Aylık Faaliyet Raporu Aralık bülteninin tamamı işte burada…

 


Etiketler: yaşam
İstihdam