11/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Mayıs 2020 Faaliyet Raporunu yayımladı .

Kaos GL Mayıs faaliyetleri… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Mayıs 2020 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Mayıs bülteninden işte bazı başlıklar…

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

Bu yıl "Geleceği Hatırla" temasıyla 15.si düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları Mayıs ayında açıklandı.

Karikatür Okulu’nun sekizinci dersi “çizgi roman” oldu. Heteroseksist ve ikili cinsiyetin egemenliğindeki mizaha karşı bir anlayış ile yola çıkan Karikatür Okulu’nun dokuzuncu dersi “aktivist çizerlik” oldu.

Kaos GL, LGBTİ+ Medya Okulu 2020 programının ilk buluşmasında kaosGL.org yazarları bir araya geldi. Dijital İletişim Uzmanı Özgür Mehmet Kütküt “Nasıl TT olunur” sorusuna yanıtlar verirken, “Kampanya nasıl örgütlenir: TT öncesi” başlıklı oturum Merve Diltemiz ile gerçekleşti.

Nar Kadın Dayanışması Kaos GL’den Aslı Alpar’ın katılımıyla online Queer Karikatür Atölyesi düzenledi. Pembe Hayat Derneği’nin “Karantina Çizgileri” programı Kaos GL editörlerinden karikatürist Aslı Alpar’ın katılımıyla sürüyor. Türk Tıp Öğrencileri Birliği (Turk MSIC) Kaos GL’den Aslı Alpar ile online söyleşi düzenledi: Sanat ve aktivizm: 68 afişleri, Gerilla Kızlar ve ACT-UP’tan günümüze

Türk Tıp Öğrencileri Birliği Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı ve İnsan Hakları ve Barış Çalışma Kolları, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün dolayısıyla, Kaos GL’den Aylime Aslı Demir’in de katıldığı webinar serisi düzenledi.

İzmir Barosu 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de YouTube kanalındaki canlı yayında konuştuğu LGBTİ+ hakları programına Kaos GL Derneği Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen ile Doç. Dr. Koray Başar konuk oldu.

Avrupa Parlamentosu’ndan 37 milletvekili, Diyanet’in nefret hutbesi ve ardından LGBTİ+’ları hedef alan nefret kampanyalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a mektup yazdı.

LGBTİ+ hak savunucularının önerisiyle planlanan pandemi günlerinde LGBTİ+ örgütleri buluşmalarının ilki “Dernekler Buluşması” olarak gerçekleştirildi.

Kaos GL Derneği Mülteci Hakları Programı, Türkçe, İngilizce, Farsça ve Arapça dillerinde “LGBTİ+ Mülteci Özbakım Rehberi” yayımladı.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor.

Danışmanlık almak isteyen LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Kaos GL Derneği 17 Mayıs’ta İnsan Hakları Raporu yayımladı. Ayrımcı uygulamalar kamu politikalarına da yansıdı. İşkence ve kötü muamele yasağı ile ifade özgürlüğü, kişi özgürlük ve güvenliği haklarının ihlalinde artış var!

Kaos GL Dergisinin 172. sayısı, “Karantina I” dosya konusuyla online olarak yayınlandı. Kaos GL Dergisinin “Karantina I” sayısı 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün’de online ortamda yayınlandı. Kaos GL Dergisinin 173. sayısı, “Karantina II” dosya konusuyla online olarak yayınlandı.

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Mayıs Ayı İnternet Seyrinde sosyal medya ortamlarından nefret söylemleri ile doğrudan üreten, yayan ve teşvik eden medya organlarından LGBTİ+’lara yönelik cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri derlendi.

2020 Yılında İşlenmiş Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Araştırması anketi devam ediyor.

Kaos GL’nin Kadir Has Üniversitesi ile yürüttüğü Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu 2020 Araştırması başladı!

İstihdamda LGBTİ+’ların durumunu araştıran çalışmanın 2019 sonuçları “Türkiye’de Kamu Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” ve “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin Durumu” başlıklı iki rapor kamuoyu ile paylaşıldı.

Kaos GL Derneği 2019 Aylık Faaliyet Raporları ve 2020 Nisan Ayı Faaliyet Raporu işte burada…

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında Kaos GL, bütün etkinliklerini erteledi. kaosGL.org internet gazetesi ve Kaos GL dergisi üzerinden yayın hayatını sürdüren derneğin danışmanlık faaliyetleri de devam ediyor. Dernek, pandemi nedeniyle etkinliklerini ise internet üzerinden sürdürüyor.

Şehrinizde gökkuşağı etkinliklerine ev sahipliği yapmak isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!                                                                                  



Etiketler: yaşam
İstihdam