23/03/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Yerel ve ulusal yazılı basın, Şubat ayında 30 ayrımcı söylem ve nefret söylemi içeren haber ve köşe yazısı yayımladı.

Gazetelerin nefreti Şubat’a sığmadı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemini izlediğimiz 2020 yılının ikinci ayında yerel ve ulusal gazetelerde toplam 30 ayrımcı söylem ve nefret söylemi tespit ettik.

Haftalık olarak izleyip, yayımladığımız gazetelerin ayrımcı söyleme sahip haber ve köşe yazılarında LGBTİ+’lar karikatürize edildi, en temel yaşam haklarına saldırıldı, hedef gösterildi ve nefret söyleminde bulunuldu.

Şubat ayında hemen her gün LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi yayımlayan gazeteler ise şöyle: Yeni Asya, Ayrıntılı Haber, Akit, Akşehir Postası, Bizim Sivas, Yeni Konya, Milat, Diriliş Postası, Haber 38, Yenigün, Gerçek Alanya, Milli Gazete, Türkgün,  Antalya Körfez, Milletin Sesi, Yeni Şafak, Bor’un Sesi, Doğru Haber, Yeni Meram, Yenigün, İpekyol, Yeni Çağrı.

Nefrette birinci Akit!

Ocak ayında olduğu gibi bu gazeteler arasında her hafta en az bir nefret söylemi içeren haber yayımlayan gazete ise Akit. Akit’in Şubat ayında LGBTİ+’lara yönelik nefret söyleminin tamamına buradan ulaşabilirsaslıiniz. Nefret söyleminde Akit’i Yeni Asya ile Konya’da yayımlanan Yeni Meram gazeteleri takip ediyor.

Şubat ayına dair yazılı basında yer alan LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylem ve nefret söylemine dair izlemimizi okumak için:

Şubat’ın ilk haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler

Şubat’ın ikinci haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler

Şubat’ın üçüncü haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler

Şubat’ın son haftasından LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı haberler



Etiketler: medya
İstihdam