14/02/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Ocak 2020 Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Ocak etkinlikleri… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Ocak 2020 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Ocak bülteninden işte bazı başlıklar…

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır…

Kaos GL, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması çerçevesinde geçtiği üçüncü tur incelemesini takip etti:

Türkiye, BM’ye hazırladığı “Ulusal Rapor”da LGBTİ’leri sadece “hapse düşmüş hükümlüler” kısmında tanıyor!

Türkiye, BM’de sistematik LGBTİ+ etkinlik ve yürüyüş yasaklarını inkâr etti 

“Türkiye'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi doğruları söylemedi”

“Türkiye demokrasi notunu yükseltmek için ‘hatalardan ders çıkarmayı öğrenmiş’ devletlere kulak vermeli”

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

Ankara’da 150’den fazla tıp öğrencisi cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çalıştayında buluştu. Çalıştaya Kaos GL’den Yıldız Tar katıldı.

Karikatür Okulu’nun ilk dersini, Kaos GL’den Aslı Alpar verdi. Karikatürist Emre Yılmaz ikinci dersi karikatürde beden ve hareket üzerine verdi.

Kuşadası Renkli Güvercin LGBTİ+ Oluşumu, Gökkuşağı Aileleri Derneği ve Kaos GL ile Aydın Kuşadası Kent Konseyi’nde LGBTİ+ hakları etkinliği düzenledi.         

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Kaos GL Derneği’nin 2018 yılından beri yürüttüğü sözlü tarih çalışmasının ürünü olan “Patikalar: Resmi Tarihe Çentik” kitabı Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı.

Kaos GL Derneği, Birleşmiş Milletler bağımsız uzmanının Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliğine Dayalı Şiddet ve Ayrımcılığa Karşı Koruma Üzerine raporunu Türkçeleştirdi.

Türkiye’de yaşayan LGBTİ+ mültecilerin katkılarıyla hazırlanan Kaos GL Dergi özel sayısı “Gökkuşağı Sınır Tanımaz” yayımladı.

Kaos GL Dergi’nin Ocak-Şubat 2020 tarihli 170. Sayısı “Queer Göç” dosya konusuyla yayımlandı. Hakemli queer çalışmaları dergisi KaosQueer+’nın “Queer Edebiyat” dosya konulu sekizinci sayısı yayınlandı.

Kaos GL Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleşen Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu Araştırması raporları yayımlandı.

Kaos GL Sözlü Tarih projesi Renkli Ekran’ın yeni konuğu Öner Ceylan. Kaos GL Youtube kanalı yayında… 

Kaos GL Derneği, “Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin İnternet Seyri” başlıklı “2019 Sosyal Medya Raporu”nu yayımladı.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTİ+) hakları için çalışmalarını sürdüren Kaos GL Derneği 2019 Yılı Faaliyet Raporunu yayımladı. Aylık çalışmaların derlendiği elektronik yayına dernek sitesinden erişilebilir.

Kaos GL Derneği 2019 Aylık Faaliyet Raporları işte burada…

Homofobi, bifobi ve transfobiye karşı şehrinizde etkinlik düzenlemek, Kaos GL’yi davet etmek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!


Etiketler: yaşam
İstihdam